Ungarns udenrigsminister: Ungarn er imod migration, uanset hvad Bruxelles gør

Ungarns udenrigsminister Péter Szijjarto Foto- Cancillería del Ecuador

Ungarn: Ungarns udenrigsminister Petér Szijjártó fortæller i et interview i den russiske kanal RT om Ungarns standpunkt omkring migration og landets forhold til EU.

Han mener, at nogle vesteuropæiske lande presser EU i en dimension uden kristendom og uden nationer. Det ønsker Ungarn ikke.

”Vi ønsker et stærkt Europa baseret på stærke medlemslande, vi vil Europa som står ved sin kristne historie, siger Petér Szijjártó.

Szijjártó mener desuden, at migration, sådan som den har foregået de seneste år er ikke et menneskeret, sådan som det ofte bliver fremstillet af diverse humanitære organisationer samt nogle af vestlige regeringer.

”Vi må begynde med international lovgivning, som siger, at alle har ret til sikkert og værdigt liv, det vil sige, at hvis man er tvunget til at flygte fra sit land, har man ret til at flygte til det første sikre land. Det betyder, at vi europæere skal hjælpe disse lande, som ligger omkring krigsområder, med at tackle de ankomne flygtninge, i stedet for at opfordre dem til at komme til Europa. Mit spørgsmål er, hvad den legale basis er for at flygtninge krydser fem til seks sikre lande for at komme til Tyskland. Der findes ikke nogen menneskeret, at du kan vække om morgen, vælger Tyskland, Østrig eller Sverige som din destination og for at nå dertil illegal overskrider flere landes grænser, siger Petér Szijjártó.

Peter Szijjárto taler i interviewet udover migration, om V4 samarbejdet, EU samt mange andre emner.

Se hele interviewet med Petér Szijjártó. ota

Share This