Ad

Ungarns udenrigsminister opfordrer Jeppe Kofod til ikke at sprede fake news

Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod spreder ifølge Peter Szijjárto fake news Foto: U.S.Department of state

Ungarn: Udenrigsministre fra Danmark, Finland, Norge, Sverige og Island udtrykte i et brev til generalsekræteren i Europarådet deres bekymring over udviklingen i Ungarn under coronakrisen. Ungarn besvarede de nordiske udenrigsministrenes bekymring ved at indkalde de fem landets ambassadører til en samtale.

Nu har også Ungarns udenrigsminister Péter Szijjárto reageret på de fem udenrigsministrenes kritik. I et brev, som Szijjárto har offentliggjort på sin Facebook profil, opfordrer han Jeppe Kofod og de andre ministre til ikke at sprede fake news.

“Jeg deler jeres påskønnelse af Europarådets bemærkelsesværdige arbejde inden for beskyttelse af menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincipper, men at sprede falske nyheder om nogle lande i vores europæiske familie skaber kun splittelse og undergraver den effektive funktion af disse multilaterale institutioner, ”skriver Szijjártó i brevet.

Peter Szijjárto afslutter brevet ved at bede om, at andre ikke stiller spørgsmålstegn ved det ungarske folks evner til “at træffe passende beslutninger om deres lands fremtid.” ota

Se Szijjártos brev: