Ungarn ønsker at indføre narkotest for journalister

 

Parlamentet i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Parlamentet i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: Den ungarske premierminister Viktor Orbán ønsker at indføre en obligatorisk narkotest for journalister og politikere. Viktor Orbán ønsker, at journalister, politikere og personer i stillinger, som har offentlighedens interesse skal underkastes en obligatorisk narkotest, skriver nyhedsbureauet AP.”Det er klart, at mennesker som selv er påvirket af narkotika ikke kan være en del af kampen mod narkotika, siger Viktor Orbán ifølge nyhedsbureauet AP.

Viktor Orbán er blevet inspireret af sin partikollega og borgmester i Budapets distrikt 8, Mate Kocsic, som har foreslået obligatoriske narkotests for unge mellem 12 og 18 år samt  journalister og politikere. Forslaget er blevet modtaget positivit af hans kollegaer fra Ungarnes regerende parti Fidesz og skal ifølge tidligere udmeldinger behandles i det ungarske parlament til februar.

Den ungarske opposition, som endnu ikke har udtalt sig i sagen, har tidligere foreslået obligatoriske tests for landets politikere, dog kun alkoholtests ved indgangen til det ungarske parlament.

Ungarns regerende parti Fidesz har et totredjedels flertal i det ungarske parlament, loven kan derfor bliver vedtaget blot med Fideszz stemmer. ota

Share This