Ad

Ungarn bakker op om Polen i EU sagen, Tjekkiet og Slovakiet håber på dialog

Parlamentet i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Polen: Europa Kommissionen har onsdag besluttet at indlede en såkaldt artikel 7 procedure mod Polen, som kan udløse sanktioner mod landet og i værste fald ende med suspendering af Polens stemmeret i ministerrådet. Ungarn meddelte umiddelbart efter Europa Kommissionens meddelelse, at landet vil nedlægge veto mod EU`s forsøg at straffe Polen. Kommissionens beslutning om at indlede artikel 7 procedure mod Polen er følge den ungarske vicepremierminister Zsolt Semjen et brud på Polens suverænitet.

“Den polsk-ungarske venskab og den ungarske regerings forpligtelser tvinger os til på alle områder at gå imod Europa Kommissionens beslutning, siger Zsolt Semjen til nyhedsbureauet AP.

Både Tjekkiet og Slovakiet udtrykker et håb om, at problemerne mellem Polen og EU bliver reddet ud, og at det ikke bliver nødvendigt at anvende sanktioner mod landet.

“Jeg fortrækker, at Polen og Europa Kommissionen udreder deres uoverensstemmelser. Jeg er overbevist om, at Polen vil løse problemerne og vil overbevise Europa Kommissionen om, at alt er i orden. Vi vil se, hvad forhandlingerne i Bruxelles ender med og vil efterfølgende tage stilling. siger Tjekkiets premierminister Andrej Babis. ota