Ungarn: Anonyme bankkort til migranter er farlige for Europa

Twitter

Ungarn: Den ungarske regering fortsætter sit korstog mod bankkort, som angiveligt bliver udleveret til illegale migranter, som forsøger at krydse grænsen til EU. Ungarns regering betegner kortene som EUs forsøg på at organisere migration, skriver ungarske medier.

Ifølge ungarske regeringsvenlige medier, som ofte skriver om emnet, bliver anonyme bankkort udleveret til illegale migranter i landene på Balkan og i Grækenland.

“EU benytter alle midler til at organisere migration, siger parlamentsmedlem for Fidesz, Szilárd Németh.

Szilárd Németh er overbevist om at EU, inden det europæiske valg i maj, forsøger at skabe en situation, som vil gøre det muligt at støtte migration. Han advarer imod uddeling af bankkort.

“Disse kreditkort er en sikkerhedsmæssig risiko. De er udstedt uden navn, underskrift og andre identifikation specifikationer. De kan misbruges af kriminalle og terrorister til finansiering af deres aktiviteter, siger Szilárd Németh.

Ungarns udenrigsminister har ifølge ungarske medier rettet henvendelse til FN. Talsmand for UNHCR Ernö Simon bekræftede dog for den ungarske Hír TV  kortenes eksistens. Bankkort uddelt til migranterne har ifølge ham en praktisk karakter.

“Det er langt mere effektiv og billigere måde at hjælpe på, frem for at uddele madvarer, siger han. ota

Share This