Ukrainske medier: EU`s 50 milliarder dollars “Marshall Plan” for Ukraine præsenteret i Litauen

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Ukraine: En såkaldt EU Marshall Plan for Ukraine er tirsdag blevet præsenteret i Litauen. Planen, som regner med en økonomisk støtte til Ukraine på 50 milliarder dollars, skal igangsættes i 2018 og skal løbe frem til 2028. I denne periode får Ukraine fem milliarder dollars hvert år, skriver ukrainske medier.

Planen skal angiveligt præsenteres ved Partnerskab mod Øst mødet den 24. november, og litauske politikere håber, at den vil få støtte fra EU`s medlemslande.

“Det er meget vigtigt, at planen til støtte for Ukraine bliver effektiv, så giverne vil støtte den og ikke behøver at være bange for byrokrati og korruption, som fortsat eksisterer i landet. Men vi kan se, at tiden arbejder imod os, fordi folk er trætte. Trætte af krig, byrokrati og afsavn, siger Litauens udenrigsminister Linas Linkevicius.

Litauens initiativ glæder Ukraines ambassadør Volodymyr Jatskivskij i Litauen.

“Litauens plan til hjælp for Ukraine er blevet til en EU plan kun takket være Litauens anstrengelser. Denne plan har en stor betydning for Ukraine, og ikke kun for Ukraine, fordi det der sker i Ukraine er ikke kun vigtigt for vores indbyggere, men for hele kontinentet, for hele den demokratiske verden, mener Volodymyr Jatskivskij.

EU kommissær Johannes Hahn har ifølge ukrainske medier allerede modtaget forslaget om en “Marshall Plan” for Ukraine og er angiveligt overbevist om, at Europa Kommissionen har alt det nødvendige på plads for at implementere planen. ota

Share This