Ad

Ukrainske arbejdere vil forlade Polen, vil tjene flere penge

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Polen/Ukraine: Mere end halvdelen, 52 procent, af de ukrainere som arbejder i Polen overvejer at forlade Polen til fordel for Tyskland, Tjekkiet og Holland, hvor lønningerne er højere end i Polen. 70 procent overvejer at tage til Tyskland, 34 procent til Tjekkiet og 23 procent til Holland. Det viser en meningsmåling gennemført af arbejdsagenturen Otto Work Force, skriver Rzeczpospolita.

Ifølge direktøren for Otto Work Force Tomasz Dudek skyldes ukrainernes lyster ikke, at arbejdsbetingelserne i Polen er blevet værre, men at ukrainere er blevet mere bevidste om, at de kan tjene langt flere penge i andre lande en i Polen.

Tysklands popularitet er desuden stigende på grund af en ny migrationslov, som åbner det tyske arbejdsmarked for faglærte fra lande udenfor EU. Loven træder i kraft i begyndelsen af 2020 og kræver udover en faguddannelse også et basal kendskab til tysk, svarende til niveau B1. Antallet af ukrainere som forlader Polen bliver derfor ifølge Tomasz Dudek ikke nødvendigvis så stort.

Det skønnes, alt efter kilde, at op imod to millioner ukrainere arbejder i Polen. ota