Ad

Ukrainske arbejdere strømmer til Tjekkiet

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Ukraine: Ukrainernes interesse for at arbejde i Tjekkiet nåede i 2017 nye højder, således at tjekkiske myndigheder ikke når at behandle ukrainernes ansøgninger om arbejdstilladelser, skriver tjekkiske medier.

Tjekkiet har i løbet af de sidste to år forhøjet antallet af ukrainere, som kan få arbejdstilladelse i landet fra 170 til 1.000 personer om måneden. Det er hovedsageligt ufaglærte arbejdere, der søger arbejde i Tjekkiet, men Tjekkiet er ifølge landets tidligere udenrigsminister bevidst tilbageholdende med antallet af arbejdstilladelser. Det til trods for at landet mangler arbejdskraft.

“Vi har ganske bevidst truffet en aftale om et begrænset antal, så det ikke fører til, at vores økonomi bliver baseret på billig arbejdskraft. Dvs. mennesker som bor på herberge og som dermed ikke har en mulighed for at blive integreret, siger han.

På dette område adskiller Tjekkiet sig fra nabolandet Polen, hvor det skønnes at op imod halvanden million ukrainske arbejdere arbejder i hovedsageligt ufaglærte stillinger. ota