Ukrainsk politiker hævder, at sprængladninger i Nord Stream 2 blev anbragt under opførelsen

Nord Stream 2 Foto: Samuel Bailey

Af Michael Skovgaard

Ukraine: Til Süddeutsche Zeitung har den ukrainske politiker og tidligere chef for energikoncernen Naftogaz Andrij Koboljev udtalt, at der ikke hersker tvivl om, at Rusland står bag sprængningen af rørledningerne i Østersøen. Og gasleverancer har aldrig kun været en forretning for Rusland, men derimod et våben til at afpresse Europa.

Koboljev forklarede også, hvorfor det kun kan være Rusland, der står bag sabotagen. „Rørledningerne i Østersøen er under konstant overvågning, og der er indbyggede sensorer i rørene til at overvåge strømmen af gas. Rørledningen blev færdiggjort af det russiske skib Akademik Tscheskij og andre fartøjer ledsaget af flere russiske krigsskibe, som blev sæt læsse udrustning om bord på russiske produtionsskibe“, udtalte Koboljev, som også hævder, at de russiske skibe havde fået ordre fra højere sted til at gennemføre sabotageaktionen.

Han sagde videre: „NATO‘s tilstedeværelse i Østersøen er så stærk, at det i praksis ville være umuligt for dykkere eller ubåde at placere sprængladninger uden at blive opdaget. Derfor blev spængladningerne anbragt af russerne, I den sidste fase af færdiggørelsen var NS 2 sanktioneret. Ingen udenlandske firmaer eller skibe havde adgang til rørledningen, og sidste fase af færdiggørelsen var netop de steder på rørledningen, hvor sprængningerne har fundet sted

Share This