Ukrainsk computerspil om ”polske dødslejre” skaber vrede i Polen

Skærmprint fra spillet: Youtube

Ukraine/Polen: Det i forvejen ganske anspændte forhold mellem Ukraine og Polen får en ekstra nærring. Den ukrainske virksomhed Alien Games udvikler og har planer om at markedsføre et computerspil The Cost of Freedom, som foregår i en dødslejr, som ligner Auschwitz. Spillerne kan i spillet afprøve roller som tyske vagtmænd og fanger. Lejren i spillet bliver desuden kaldt ”polsk dødslejr”, et ordbrug, som er forbudt i Polen ved lov.

Virksomheden har udgivet en trailer, som viser en gruppe fanger, som bliver sendt til såkaldt ”desinfektion”, et ordbrug nazisterne brugte om gaskamre. Traileren er blevet markedsført på sociale medier.

Talsmand for den offentlige anklagemyndighed i Warszawa Lukasz Lapczynski meddeler, at Polen indsamler beviser til at anlægge en kriminalsag for ”fornærmelse af den polske nation og promovering af fascisme”.

Polske myndigheder vil anlægge en sag mod Alien Games i Ukraine, men den polske parlamentsmedlem Jozef Brynkus er ifølge 112.ua overbevist om, at computerspillet er en russisk provokation, da en af spillets udviklere har tætte kontakter til Rusland. ota

https://youtu.be/vcpUCe_Gm9g

Share This