Ukrainsk bataljon Azov ikke længere et problem for USA

Illustrationsfoto: Facebook

Ukraine: Bataljonen Azov kan nu modtage amerikanske våben. Den amerikanske administration har ophævet et tidligere forbud mod at levere amerikanske våben til Azov på grund af bataljonens kontroversielle fortid, skriver The Washington Post tirsdag.

Bataljonen Azov måtte tidligere ikke modtage amerikanske våben, fordi grundlæggerne af Azov-bataljonen var repræsentanter for ultrahøjre med ultranationalistiske, racistiske og fremmedhadske synspunkter. Azov var i begyndelsen af sin eksistens tæt på nynazister, hvilket ses i bataljonens symboler, som skaber et spejlbillede af ulvekrogsymbolet for SS Das Reich panzer division eller værulve. Samtidig er det et spejlvendt symbol på SS-enhederne. Grundlæggerne af Azov er ikke længere medlemmer af bataljonen. Rusland ser dog stadig Azov som nynazistisk og betegner dens eksistens som et af hovedbeviserne på, at præsident Volodymyr Zelenskys “regime” er nynazistisk.

Det amerikanske udenrigsministerium begrunder ophævelsen af forbuddet med, at det fandt “ingen beviser” for nogen menneskerettighedskrænkelser hos Azov. ota

Share This