Ad

Ukraines præsident afvist i Israel, må ikke holde tale

Volodymyr Zelenskij Foto- Mykhaylo Markiv : The Presidential Administration of Ukraine

Ukraine: Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij får ikke mulighed for at afholde tale ved 75-årsdagen for Auschwitz befrielse i Israel, som skal afholdes i dag og torsdag, skriver Times of Israel.

Ukraines præsident siger til Times of Israel at hver fjerde jøde, som døde under holocaust var ukrainer, derfor mener han, at han burde have haft mulighed for at holde en tale. Zelenskij vil dog deltage ved arrangementet, hvor flere udenlandske ledere deltager.

Zelenskijs deltagelse i Israel bliver kritiseret af nogle af de ukrainske politikere, heriblandt tidligere chef for den Nationale Institut for erindring, nu medlem af parlamentet, Vladimir Vjatrovic, som er vred over, at Zelenskij ikke får lov til at afholde en tale.

“Putin, han få ordet, en aggressors stats overhoved, som myrder ukrainere og okkuperer vores territorium. Overhovedet for efterkommer af Sovjetunionen og Stalins beundrer, som sammen med Hitler begyndte anden verdenskrig, siger han og tilføjer.

“Jeg er flov over Ukraines præsident…. Hvad bliver det næste? Putin og lykønskninger til Den Røde Hær, siger Vjatrovic.

Tidligere har Polens præsident Andrzej Duda afvist at deltage, da det kom frem, at han ikke får mulighed for at afholde en tale. ota