Ukraines krigsretstilstand afsluttet

Google Maps

Ukraine: Krigsretstilstand, vedtaget den 26. november i Ukraine i 10 grænseregioner til Rusland og udbryder republikken Transdnjestr, udløb i dag klokken 14, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Krigsretstilstanden blev introduceret efter problemerne i Kertjstrædet, hvor tre ukrainske skibe og 24 besætningsmedlemmer blev tilbageholdt af Rusland, da de sejlede i gennem Kertjstrædet. 

Ukraines præsident Petro Porosjenko advarede i dag om, at “russisk trussel ikke er forsvundet” og siger, at han gerne vil anmode parlamentet om forlængelsen af krigsretstilstanden i landet, hvis det ikke var fordi Ukraine skal have præsident- og parlamentsvalg. Han skulle ifølge egne ord vælge mellem “en trussel om militær aggression” og “en trussel om et angreb på borgernes demokratiske rettigheder og frihed”. Krigsretstilstanden har dog givet mulighed for at styrke Ukraines forsvar, siger han til Ukrajinskaja Pravda.

Talsmand for det russiske udenrigsministerium Marija Zakharova opfordrede i dag Vesten til at hindre nye provokationer fra Kijev. ota

Share This