Ukraine præsidents søn set i t-shirt med påskrift “Russia”

Ukraines præsident Petro Porosjenko Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Ukraines præsident Petro Porosjenko måtte i den ukrainske tv-station 112 Ukraine forklare, hvorfor hans yngste søn på et billede offentliggjort på Instagram bærer en t-shirt med påskriften Russia. Porosjenko fik derudover stillet et spørgsmål om, hvorfor hans børn, og iøvrigt i lighed med andre ukrainske politikers, studerer i udlandet og ikke i Ukraine.

“Det er første gang, jeg ser dette billede, som blev publiceret i et lukket miljø Instagram. Det ser ud som om billedet er fra Halloween, hvor man skal være fri. Nogle maler noget på sig selv, andre tager en t-shirt på. Det er unge 13-15 år gamle, som fandt på at fejre Halloween på den måde. De er ikke politikere. Jeg har ved denne lejlighed haft en samtale med min 15-årige søn, og du kan være sikker på, at jeg fandt de rette ord frem. Han forstår det nu. Det er ikke en t-shirt han bruger i det daglige, men jeg mener også at man heller ikke skal bruge den slags ved Halloween, sagde Petro Porosjenko.

Han forklarede efterfølgende, at hans ældre søn gik i skole i Ukraine, inden han skiftede til en international skole. Det ville ifølge Petro Porosjenko være ganske umuligt for hans søn at studere i Ukraine, da han vil få en særbehandling, noget som familien Porosjenko ikke ønsker deres børn skal have. ota

Share This