Slovakiets regering på vej til at afvise FN migrationsaftale, udenrigsminister truer med at træde tilbage

Miroslav Lajcak Foto: EU2016 SK

Slovakiet: Den slovakiske regering diskuterer i disse dage, hvorvidt Slovakiet skal underskrive FN migrationsaftalen. Flere slovakiske politikere, heriblandt landets tidligere premierminister og det regerende parti Smer-SDs formand, Robert Fico, samt koalitionspartiet SNS og oppositionspartiet Frihed og Solidaritet afviser, at Slovakiet skal skrive under på aftalen. Alt tyder derfor på, at Slovakiet vil afvise aftalen, skriver slovakiske medier.

Det fik tirsdag Slovakiets udenrigsminister Miroslav Lajcak til at true med at gå af som udenrigsminister. Ifølge ham indholder aftalen ikke noget, som vil stille Slovakiet i en ufordelagtig position eller indebære særlige forpligtelser for landet. Ikke at skrive under på aftalen vil ifølge ham derimod isolere Slovakiet internationalt.

“Hvis Smer-SD ikke stoler på mig, kan jeg ikke længere være udenrigsminister. Jeg har min menneskelige og professionelle integritet, som er langt vigtigere for mig, end en eller anden taburet, siger Miroslav Lajcak ifølge DennikN. ota

Share This