Tysk avis: Nemtsov myrdet for sit samarbejde med USA

Boris Nemtsov  Foto: Пусть всегда будет солнце

Boris Nemtsov Foto: Пусть всегда будет солнце

Rusland: Grunden til den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsovs mord er ikke nødvendigvis hans islamkritiske udtalelser, sådan som den officielle version fra Rusland lyder på. Det skriver den tyske avis Frankfurter Allgemeine søndag.

Nemtsov blev måske myrdet, fordi han hjalp USA med at udarbejde lister over personer, som står opført på den amerikanske sanktionsliste, skriver avisen.

Ifølge Frankfurter Allgemeine har Nemtsov hjulpet amerikanerne med at udarbejde lister over personer, som efter den russiske annektering af Krim fik indrejseforbud til USA samt fik frosset deres værdier i amerikanske og efterfølgende europæiske banker.

Nemtsov har angiveligt også hjulpet USA i 2012, hvor han var med til at udarbejde en såkaldt Magnitskij liste, hvor USA indførte sanktioner mod navngivne russere. Dengang i forbindelse med jurist Sergej Magnitskijs fængsling og mystiske død, som hverken er blevet efterforsket eller opklaret i Rusland.

Sidste år mødtes Nemtsov angiveligt med flere amerikanske senatorer, heriblandt John McCain, og forsynede dem med nye navne, som blev tilføjet listen, heriblandt navne med tætte forbindelser til den russiske præsident Vladimir Putin.

Heller ikke den russiske opposition støtter den officielle forklaring om, at det var Nemtsovs islamkritiske udtalelser, der var grunden til hans likvidering. ota

Share This