Tyrkiet repatrierer etniske tyrkere fra Ukraine

Meskheti tyrkernes flag  Foto: Tarkan

Meskheti tyrkernes flag Foto: Tarkan

Tyrkiet/Ukraine: Omkring 350 etniske tyrkere fra Østukraine er i juletiden blevet fløjet til Tyrkiet fra den ukrainske by Kharkiv, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.Hovedparten af de etniske tyrkere, såkaldt meskheti-tyrkere, har været bosat i konfliktområdet i Donbas regionen, hovedsageligt i Slavjansk og Donetsk. Det er de fortsatte kamphandlinger og den uafklarede situation i Østukraine, der får den tyrkiske regering til at transportere de etniske tyrkere til Tyrkiet.

Den tyrkiske ambassadør i Ukraine understreger, at den tyrkiske regerings beslutning ikke har nogen forbindelse til landets anspændte forhold til Rusland.

Tidligere i år valgte både Tjekkiet og Polen at repatriere større befolkningsgrupper af henholdsvis etniske tjekkere og polakker.

Meskheti-tyrkere er en etnisk gruppe, som oprindeligt har boet i det sydlige Georgien, men som under Sovjetunionen har spredt sig til flere lande i det tidligere Sovjetunionen. Det skønnes at der i alt bor omkring 400.000 meskheti tyrkere i flere af de tidligere sovjetlande. ota

Share This