Tv-station afslører polske neonazisters aktiviteter, nu er den selv under anklage

Illustrationsfoto: FrooFroo

Polen: Den polske amerikanskejede tv-station TVN har tidligere i år afsløret neonazisternes aktiviteter i Polen. Optagelser, som viser polske neonazister fejre Hitlers fødselsdag samt andre aktiviteter chokerede dengang hele Polen. TVN er dog nu i regeringsvenlige medier, samt af nogle politikere, blevet anklaget for at have manipuleret optagelserne. TVN bliver anklaget for at have iscenesæt og betalt for neonazisternes viste aktiviteter. TVN kameramand Piotr Wacowski bliver desuden anklaget for at promovere nazisme, da han selv deltog ved arrangementet og selv brugte nazistisk hilsen Heil Hitler.

Det afviser TVN, Piotr Wacowskis deltagelse ved arrangementet skyldtes selve programmet og han var nødt til at gøre som om han hører til miljøet.

“Journalisterne har overholdt alle normer gældende i undersøgende journalistik. At sidestille dem der har påvist kriminal aktivitet med de kriminalle, ser vi som et forsøg på at true journalister, skriver TVN i en meddelelse.

Det polske medieråd forsøgte allerede sidste år at straffe TVN med en bøde for stationens reportager fra regeringsfjendtlige demonstrationer i det polske parlament, som ifølge rådet “promoverede ulovlige aktiviteter”. USAs regering betegnede dengang sagen som indblanding i fri presse og bøden blev trukket tilbage.

Amerikansk ambassade i Polen har foreløbigt ikke kommenteret sagen, men den amerikanske ambassadør Georgette Mosbacher advarede i denne uge Polen imod tiltag som vil begrænse pressefriheden i landet. ota

Reportagen kan ikke ses her, sen på Youtube.

 

Share This