Trump ankommet i Polen

Polen(VIDEO): Den amerikanske præsident Donald Trump ankom onsdag aften til Polen, hvor han i dag skal mødes med Polens præsident Andrzej Duda samt lederne af de centraleuropæiske, baltiske og enkelte Balkan-lande ved Tre-hav konferencen og afholde en tale på Krasinskipladsen i Warszawa.

I Polen er forventningerne til Trumps besøg store. Polens præsident Andrzej Duda erklærede onsdag, at Trumps besøg i Polen er et udtryk for Trumps forståelse for Polens betydning i Europa.

”Vi er ganske enkelt et vigtigt land i denne del af verden. Vi er et af de store europæiske lande, vi leder Centraleuropa, og det er grunden til, at præsident Trump kommer. Fordi han kan se det og forstår det, sagde Duda til Polskie Radio.

Ifølge Duda vil samtaler med Donald Trump handle om sikkerhed, men også om energisikkerhed og aftaler om amerikanske leveringer af LNG gas til Polen.

Amerikanske medier er overbeviste om, at Polens regering vil forsøge at presse Trump til indtage en hård kurs over for Rusland. Polen har derudover et ønske om at vise sig som en trofast amerikansk allieret og et trofast NATO medlem, som yder de nødvendige to procenter af BNP til forsvar.

Denne kendsgerning vil Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AP formentlig udnytte til at fremhæve Polen som et godt eksempel på et samarbejde.

Ifølge polske medier bliver ikke noget ved Donald Trumps besøg i Polen overladt til tilfældighederne. Polens regerende parti Lov og Retfærdighed arrangerer angiveligt gratis bustransport for Trumps sympatisører fra hele landet, som skal give Donald Trump en varm velkomst. ota

https://youtu.be/yDy9nztwUrQ

Share This