Tror du du kender Gdansk? Har du været i Oliwa?

Oliwas berømte orgel Foto: Ota Tiefenböck

Oliwa Katedral Foto: Ota Tiefenböck

Af Ota Tiefenböck

Polen: Har du været i Gdansk mange gange og tror du kender byen? Gdansk har mange kvaliteter – mange spændende seværdigheder, museer og gode restauranter, men du kender ikke Gdansk, hvis du ikke har besøgt kvarteret Oliwa, især er kendt for sin særprægede katedral.

Oliwa Katedralen er 8,3 meter bred og er interessant på grund af sin arkitektoniske udformning, som er en blanding af to stilarter. To høje gotiske tårne med et barok midterstykke. Katedralen har desuden et orgel fra slutningen af 1700 tallet, som ligeledes må siges at være sit eget.

Orgelmusikkern her er ledsaget af engle pustende i horn og med diverse klokker, der bevæger sig samtidigt med orgelspillet. En oplevelse af de sjældne. Søndag klokken 10:00 skulle der meget gerne være en gudstjeneste, hvor du kan inspicere ikke kun kirken, men også se og høre kirkens famøse orgel i aktion.

Man kan tage til Oliwa fra Gdansk centrum med S-tog eller sporvogn nummer 2, f.eks. fra Brama Wyzynna ( Ovre gate), eller fra Gdansk banegård til endestationen.

Mr.East sætter i august fokus på Polen. Har du holdt ferie i Polen, oplevet spændende og interessante steder i Polen. Send os dit bidrag og del dine oplevelser med Mr.East læsere.

Share This