Ad

Tre NGO`er anklages for samarbejde med menneskesmuglere i italiensk farvand

Migranter ved Spaniens kyst Foto- Ggia

Migrantkrisen: Det italienske retsvæsen har rejst anklage imod tre NGO’er, som redder flygtninge i Middelhavet, for at samarbejde med menneskesmuglere fra Libyen. Ifølge efterforskere har 21 ansatte hos Save the Children, Læger uden grænser og Jugend Rettet kommunikeret med smuglere og koordineret afgang og redning af små overfyldte både, skriver Le Temps.

Ifølge det italienske politi skete det fra foråret til efteråret i 2017, og samarbejdet fandt sted i 12 redningsaktioner. En stor del af bevismaterialet blev skaffet af en politibetjent, der infiltrerede besætningen på redningsskibet Vos Hestia fra Save the Children-organisationen og filmede fælles operationer, hvor smuglere og NGO redningsmænd deltog.

Politiet havde også aflyttet organisationerne og under den afsluttende razzia beslaglagde data fra computere og telefoner. Politiets efterforskning har angiveligt resulteret i en politirapport på 651 sider og er et bevis for at rejse et tiltale mod 21 mennesker for at “omgå det redningssystem, der er oprettet af de italienske myndigheder” og for at samarbejde med menneskesmuglere, skriver Le Figaro. ota

Tagged with