Tjetjensk sharia-politi terroriserer Berlin

Illustrationsfoto: Oleg Yunakov

 

En gruppe på 80 tjetjenske islamister, som har svoret troskab mod Koranen, agerer ”sharia-politi” i Berlin. Flere personer er blevet truet og gennemtævet i den forløbne uge

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Politiet undersøger en række angreb begået af islamister, som forsøger at påtvinge landsmænd sharia-loven og hindre dem i at integrere sig i det tyske samfund, skriver flere medier. Gruppen forsøger åbenbart at indføre et islamisk, tjetjensk parallelsamfund i den tyske hovedstad. Udløseren var en video på internettet, hvor en maskeret mand truede især tjetjenske kvinder med drab, hvis de ikke overholdt den strenge sharia-kodeks og de islamiske moralske værdier.

Politiet undersøger flere sager fra den forløbne uge, hvor to kvinder er blevet gennemtævet, mens andre skulle være blevet forfulgt og truet.

Myndighederne anslår, at der er op mod 100 bevæbnede tjetjenske salafister i Tyskland med krigserfaring, og at organiserede bander i Berlin og Brandenburg får øget tilslutning og udgør et stigende problem. Det er især religiøst motiverede forbrydelser, afpresning og narkohandel. Dertil kommer flere episoder, hvor tjetjenere har overfaldet kristne flygtninge på asylcentre.

Endelig sættes flere tjetjenere i forbindelse med rockergruppen Guerilla Nation efter en skudepisode i en bar i Berlin. Det er den generelle antagelse, at krigen mellem Rusland og de tjetjenske separatister i sin tid har ført til en stærk radikalisering i de yderligtgående tjetjenske miljøer.

Share This