Tjekkiske mestre henter internationale topspillere

Slavia Prags ikoniske klubflag. Foto: ThecentreCZ

Tjekkiske Slavia Prag præsenterede tidligere i dag Danny, Halil Altintop og Ruslan Rotan som nye spillere i klubben. 

Af Toke Theilade 

Slavia Prag, der for nyligt vandt det tjekkiske mesterskab, er ved at forberede sig til den nye sæson, hvor de blandt andet skal forsøge at kvalificere sig til det forjættede land, Champions League.

I dag blev deres chancer for netop dette en smule bedre, da klubben præsenterede tre rutinerede spillere. Danny, Ruslan Rotan og Halil Altintop har alle skrevet under med hovedstadskluben. De tre spillere har tilsammen spillet 169 landskampe for henholdvis Portugal, Ukraine og Tyrkiet, og det er derfor markante spillere, der slutter sig til de rød-hvide.

Portugisiske Danny slutter sig til klubben efter 12 år i Rusland, hvor han med stor succes spillede for først Dinamo Moskva og senere Zenit Skt. Petersborg. Da han i 2008 skiftede til Zenit blev han den dyreste spiller købt af en russisk klub, og de penge viste sig at være godt givet ud, da han hjalp dem med at vinde tre russiske mesterskaber.

35-årige Rotan skifter til Slavia efter ni år hos ukrainske Dnipro, med hvem han i 2014 nåede Europa League finalen. Rotan har spillet 93 landskampe for det ukrainske landshold, primært på den centrale midtbane, hvor han fik debut tilbage i 2003 og nu er anfører. Rotans skifte til tjekkerne har ligget i kortene i et stykke tid, da han har prøvetrænet hos klubben denne sommer.

Den offensive midtbanespiller Altintop, sidst men ikke mindst, kommer til Tjekkiet med 38 landskampe for Tyrkiet i bagagen og en masse rutine fra tysk fodbold. Altintop har blandt andet spillet for Schalke 04, Eintracht Frankfurt og senest Augsburg. Det er også blevet et ophold hos den tyrkiske topklub Trabzonspor.

Alle tre spillere skifter på frie transfers.

Slavia åbner sæsonen den 29. juli, hvor de på hjemmebane skal møde Teplice.

Share This