Tjekkisk vicepremierminister truer amerikansk medie med retsag

Andrej Babis  Foto: David Sedlecky

Andrej Babis Foto: David Sedlecky

Tjekkiet: Den velrenomerede amerikanske magasin Foreign Policy skal give den tjekkiske vicepremierminister og finansminister Andrej Babis en undskyldning. Får Babis ingen undskyldning, er han parat til at slæbe amerikanerne i retten. Det skriver den tjekkiske avis Hospodarske Noviny.Grunden til Babis`s vrede er artiklen ”Også tjekkerne har problemer med oligarker” bragt i Foreign Policy, hvor den tjekkiske finansminister bliver betegnet som Babisconi og som en trussel for det demokratiske Europa.

”Det er en samling af løgne, og jeg vil slæbe dem i retten, hvis de ikke siger undskyld, siger Andrej Babis om artiklen og tilføjer, at han garanterer for, at Foreign Policy vil sige undskyld.

Andrej Babis er tjekkisk businessmand, som i 2011 grundlagde partiet ANO, som fik en stor succes ved det seneste valg i Tjekkiet.

Babis er i dag Tjekkiets vicepremierminister og finansminister og hans parti er ifølge de seneste meningsmålinger Tjekkiets største parti.

Babis er ifølge det amerikanske magasin Forbes den 772. rigeste menneske i verden. Hans formue blev i 2014 opgjort til 2,4 milliarder dollars. ota

Share This