Tjekkisk økonom: Socialismen er tilbage, denne gang kommer den fra Vest

Marketa Sichtarova og hendes mand Vladimir Pikora er begge økonomer Luděk Kovář, Wikimedia Commons

Tjekkiet: EU er gennemsyret med neomarxister og socialismen er på vej tilbage til Europa. Denne gang kommer den ikke fra Øst men fra Vest, mener en af Tjekkiets mest populære og mest citerede økonomer, Markéta Sichtarova, som netop er aktuel med en ny bog, “I seng med androidinde.”

Markéta Sichtarova ser et problem i det hun kalder for overdrevet regulering af den europæiske økonomi. Hun mener, at Europas største trussel ikke er Rusland, som vi hele tiden får at vide, men Kina, som hele tiden udvikler sig teknologisk, mens Europa svækker sin egne økonomiske og teknologiske udvikling ved diverse venstreorienterede markedsreguleringer. Europa Kommissionen er ifølge hende en stor samling af neomarxister og er en trussel for Europas udvikling. Markéta Sichtarova mener, at vi risikerer, at det kan ende med, at Kina en dag kan opkøbe Europas svækkede økonomi.

Bogen omtaler en lang række aktuelle emner, eksempelvis fake news, politisk korrekthed, liberalisme eller de nuværende gender-diskussioner på sin egen, for nogen formentlig kontroversiel måde. F.eks. mener hun, at det er forkert at regulere fake news.

“Reguleringer betyder, at unge og ældre mister deres egen tænkning, så de bliver nemme ofre, som ikke vil være i stand til at se, hvad der er rigtigt, siger hun.

Kampen mod desinformation er desuden ifølge hende blevet en kamp imod forkerte holdninger. Indoktrinering med “den rette mening” gennemsyrer allerede nu hele samfundet, mener hun.

Markéta Sichtarova mener desuden, at det europæiske samfund er styret af én mainstream liberale holdning. De liberale holdninger får plads i offentlige diskussioner, medierne og samfundet generelt, mens andre holdninger bliver skubbet i baggrunden og betegnet som forkerte. Andre med en anden holdning er ifølge Markéta Sichtarova efterhånden blevet bange for at give udtryk for, hvad de mener, da de risikerer problemer. I Tjekkiet er der ifølge hende fortsat ikke problemer i den retning, men i en række vesteuropæiske lande og især de skandinaviske lande, er det et stort problem. ota

Share This