Tjekkisk nationalistleder mest troværdig politiker hos tjekkerne

SPD`s valgplakat i Tjekkiet. “Lad os smutte på den engelske måde” Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Den nationalistiske leder og formand for partiet Frihed og direkte demokrati (SPD) Tomio Okamura er den mest troværdig politiker i Tjekkiet, viser en meningsmåling lavet af analysevirksomheden Sanep.

39,7 procent af tjekkerne stoler på Tomio Okamura. Ifølge Sanep er Okamuras vælgere hovedsageligt personer som traditionelt ikke stoler på landets politikere. Den næstmest troværdige tjekkisk politiker er formand for partiet ANO Andrej Babis, efterfulgt af Petr Fiala fra det liberalt konservative parti ODS. Først på fjerde pladsen kommer formand for Socialdemokraterne Lubomir Zaoralek.

Tomio Okamura er født i Tokio og har tjekkisk-japanske-koreanske rødder, hans mor er tjekke, mens hans far er japaner med koreanske gener. Tomio Okamuras parti er stærkt anti-islamisk og imod migration generelt. Partiet ønsker desuden af afholde en folkeafstemning om Tjekkiets medlemskab af EU og ønsker at indføre direkte demokrati i Tjekkiet.

“Vi lever under Bruxelles diktat. Heller engang Sovjetunionen dikterede os, hvem der må bo eller ikke bo i vores land, siger han blandt andet.

Der er parlamentsvalg i Tjekkiet I den kommende weekend. ota

Share This