Tjekkisk medie: Danmark vil genopdrage indvandreres børn

Tjekkiet: Den tjekkiske avis Lidove Noviny bragte onsdag en artikel om den danske udlændingepolitik. Artiklen med overskriften: ”Genopdragelse” af migranternes børn, højere straffe, husdestruktioner. Danmark vil af med ghettoer” beskriver den danske indvandrerpolitik. Ifølge artiklen ønsker Danmark i løbet af de kommende 12 år likvidere  indvandrerghettoer ved obligatoriske kurser for indvandrernes børn fra et års alderen, forhøjede straffe for kriminalitet i ghettoerne samt lavere sociale ydelser for ghettoernes beboere. Danmark vil af med parallele samfund, skabt af en halv million af indvandrere fra Mellemøsten, skriver Lidove Noviny.

Lidove Noviny, som er en tjekkisk liberal avis, sammenlignelig med Politiken, citerer en 32-årig Sara Naassan, hvis forældre er kommet til Danmark fra Libanon.

”I dansk politik handler alt om muslimer. De vil gerne assimilere os, eller få os til at rejse, siger hun.

Hovedformålet med den nye lov er at udrydde ghettoer, men også at genopdrage migranternes børn allerede fra et års alderen. Heriblandt ved obligatoriske kurser af 25 til 30 timers ugentlig undervisning, hvor indvandrerbørn skal lære dansk og dansk kultur, heriblandt om traditioner som Jul og Påske, men også ved diverse forbud, eksempelvis at udlændinge ikke vil kunne tage på længere ophold i lande de kommer fra, skriver avisen.

Lidove Noviny citerer endvidere frisør Dorthe Pedersen, som bakker op om det nye tiltag.

”Vi bruger alt for mange penge på dem. Vi betaler deres husleje, tøj, mad og de kommer blot og på gebrokkent dansk siger: Vi kan ikke arbejde, vi er syge.”

En 18-årig somalisk flygtning Jama Hussein forsvarer indvandrerne.

”Jeg er ked af, at de ikke betragter os som ligeværdige borgere. Vi er i virkeligheden en del af det danske samfund. Vi overholder reglerne, går i skole, det eneste der gør os anderledes er, at vi ikke spiser svinekød, siger hun.

De danske politikers retorik i forhold til indvadrere er løbende blevet skærpet og er de seneste år resulteret i hårdere tiltag. Tidligere afslappede forhold til indvandrernes integration er blevet afløst af hårde krav om assimilation i Danmark, konstaterer Lidove Noviny. ota

Share This