Tjekkiets premierminister afviser: Migration er ikke en menneskerettighed

Tjekkiets premierminister Andrej Babis Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Tjekkiets premierminister Andrej Babis udtrykker i et interview i den tjekkiske avis Pravo lørdag en bekymring for, at FN aftalen om migration vil resultere i, at migration bliver gjort til en menneskerettighed.

”Vi kan ikke deklarere, at det at flygte fra et land til et andet land på grund af klimaændringer eller fattigdom er en overordnet menneskerettighed. Vi skal hjælpe, men migration kan aldrig blive en menneskerettighed. FN aftalen er uforeneligt med vores migrationspolitik, den truer vores suverænitet og indeholder ting, jeg ikke kan lide, siger Andrej Babis og tilføjer:

”Mens FN vil have, at migration bliver understøttet, mener vi, at den skal standses. Vi er et suverænt land og hvem der skal eller ikke skal bo i vort land, skal vi selv bestemme. Det skal ikke være diverse aftaler eller kvoter, der bestemmer det, siger Andrej Babis.

Han mener endvidere, at FN burde tænke over andre ting, end at forsøge at give fattige mennesker ret til at migrere.

”Der bliver brugt 1739 milliarder dollars årligt på våben og oprustning. Hvis man ikke oprustede så meget og en del af pengene blev brugt på bekæmpelse af fattigdom i stedet, ville vi ikke opleve at folk ønsker at flyttte til Europa og USA, siger Andrej Babis.

Tjekkiets regering skal behandle FN aftale om migration i næste uge. Andrej Babis er dog overbevist om, at Tjekkiet vil afvise aftalen. ota

Share This