Tjekkiets premierminister afviser igen modtagelse af migranter

Andrej Babis Foto: Jiri Vitek

Tjekkiet: Tjekkiets premierminister Andrej Babis fortæller lørdag i et interview i det tjekkiske dagblad Pravo om Tjekkiets forhold til migration og hvad EU ifølge ham skal gøre for at stoppe den illegale migration til Europa. Tjekkiet skal ifølge ham for en hver pris afvise illegal migration og omfordeling af migranter. Babis udtaler sig i interviewet ligeledes om situationen i Tyskland og beskylder blandt andet medierne for at tegne et forkert billede af problemerne.

”Det tyske samfund er delt. Public service medier forsøger at spille med på en pro-migrations tone og andre som kritiserer det bliver angrebet for det. Vi må se, hvad det stiltiende flertal siger. Jeg er ganske overbevist om, at anti-migrationsbevægelserne kan ved valget i maj (valget til Europa Parlamentet) overraske. Flere og flere europæere er blevet bevidste om, at en multikulturel model truer vores forfædres traditioner og værdier. Det der står i medierne fortæller ikke nødvendigvis, hvad folk tænker, beskriver Andrej Babis situationen i Tyskland.

Andrej Babis afviser ligeledes i interviewet Europa Kommissionens seneste udspil om at betale 6.000 euro per en frivillig modtaget migrant.

”Det er endnu en nonsens fra kommissionen, som åbenbart ikke er i stand til at forstå, at den eneste løsning er at stoppe illegal migration og at alt asylbehandling skal foregå uden for Europa. At illegale migranter som udgangspunkt skal komme hertil er forkert. Det skal de ikke. Vi skal hjælpe dem i deres egne lande. Europa Kommissionen vil åbenbart ikke forstå det, siger Andrej Babis. ota

Share This