Tjekkiets minister vred over europæiske politikers ord om Tjekkiet og migration

Tjekkiets indenrigsminister Milan Chovanec

Tjekkiets indenrigsminister Milan Chovanec

Tjekkiet: Det er en skandale, at nogle europæiske politikere forsøger at tegne en profil af Tjekkiet og de andre centraleuropæiske landes forhold til migration, som egoistisk. Det mener den tjekkiske indenrigsminister Milan Chovanec, skriver det tjekkiske magasin Tyden.

En fortsættelse af denne uberettigede kritik, kan ifølge Milan Chovanec resultere i en anti EU stemning og styrkelse af populistiske bevægelser.

“I den seneste tid bemærker vi en fortsærket indsats fra nogle europæiske politikere og repræsentanter af Europa Kommissionen for at tegne et billede af Tjekkiet og V4 lande, som lande som i forbindelse med illegal migration ikke opfylder deres forpligtelse. En del af denne indsats er afpressning, konkrete trusler om at mindske midler fra strukturfonde, hvis vi ikke tager imod migranterne fra Grækenland og Italien i det tempo, som disse lande er tilfredse med, siger Milan Chovanec.

Han betegner angreb mod Tjekkiet og V4 landene som “ekstraordinært farlige”.

“Hvis formålet med disse konstante angreb af V4`s realistiske politik er opløsning af europæisk integration, så skal europæiske politikere fortsætte.

I den seneste tid har både den italienske premierminister Mateo Renzi og Grækenlands migrationsminister Janis Muzalas stærkt kritiseret de centraleuropæiske lande for deres afvisning af migranter. Ota

Share This