Tjekkiet vil indføre obligatoriske kurser for udlændinge og kvoter for indvandring

Tjekkiets hovedstad Prag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Hver tilflytter til Tjekkiet skal fremover deltage i et obligatorisk kursus, hvor personen får introduktion til det tjekkiske sprog samt skal lære sine rettigheder og pligter under ophold i Tjekkiet, skriver det tjekkiske magasin Tyden.

En tilflytter som får opholdstilladelse i Tjekkiet skal deltage i kurset i løbet af det første år, han eller hun opholder sig i Tjekkiet.

“Målet er at sikre et integrationsminimum for de nyankomne og at informere om deres rettigheder og pligter, samt de risici som træder i kraft, hvis de ikke overholder dem, siger talsmand fra indenrigsministeriet Hana Mala til Tyden.

Kurserne har eksisterer i Tjekkiet også tidligere, men da var de baseret på frivillighed. Den nye lov skal gøre dem obligatorisk.

Tjekkiet har ifølge landets indenrigsminister Milan Chovanec ligeledes planer om at indføre kvoter for migration, fastsat hvert år af landets regering. Grunden til det er, at Tjekkiet i løbet af de seneste tre år har oplevet en tredobling i antallet af ansøgninger om opholdstilladelse. ota

Share This