Tjekkiet følger Ungarn, afviser FN aftale om migration

En demonstration mod migration i Prag i 2015 Foto: Aktron

Tjekkiet: Tjekkiets regering afviser FN aftalen om migration. Tjekkiet hverken kan eller vil støtte illegal migration, siger Tjekkiets udenrigsministerium i reaktion til teksten for en global aftale om migrantion vedtaget i FN Menneskerettighedsråd fredag, skriver tjekkiske nyhedsmedier.

”Tjekkiet har gentagne gange udtrykt, at det grundlæggende ved aftalen skal være en løsning af illegal migration, heriblandt spørgsmål om tilbagesending af migranterne til deres hjemlande, kampen mod menneskesmugling og problemerne forbundet med illegal migration. Tjekkiets regering kan og vil ikke støtte illegal migration, står der blandt andet i en erklæring udsendt af Tjekkiets udenrigsministerium.

Tjekkiet understreger, at aftalen indgået fredag blot er et forslag, som ikke er juridisk bindende og som foreløbigt skal behandles på nationalt niveau og diskuteres ved et møde i december.

Ungarn meddelte tidligere i går, at landet heller ikke ønsker at støtte aftalen, da den ifølge Ungarn definerer migration som en menneskerettighed og dermed promoverer migration. ota

Share This