Tjekkere demonstrerer mod præsident og finansminister

Demonstration i Prag Foto: FB

Tjekkiet: Tusindvis af tjekkere deltog torsdag, for anden dag i træk, i demonstrationer i syv tjekkiske byer, herunder Prag, skriver tjekkiske medier.

De demonstrerende er utilfredse med den seneste politiske udvikling i Tjekkiet og forlanger, at landets finansminister Andrej Babis går af samt at landets præsident Milos Zeman respekterer den tjekkiske forfatning.

Tjekkiets premierminister Bohuslav Sobotka ville afskedige Andrej Babis, angiveligt på grund af anklager om skatteunddragelse samt misbrug af medier til forfølgelse af egne politiske mål. Det afviste landets præsident Milos Zeman, hvis afvisning om at fyre Andrej Babis betegnes af flere tjekkiske politikere og eksperter som et brud på Tjekkiets forfatning.

Milos Zeman, som i øjeblikket er på officielt besøg i Kina, har inden sin afrejse negligeret protesterne. Det er ifølge ham ikke første gang han oplever protester mod sin egen person. De fleste protester vil før eller senere alligevel stoppe, sagde han til avisen Lidovky.

“Om en måned eller to, er der ingen der vil tale om disse demonstrationer, siger Milos Zeman.

Tjekkiske kilder er uenige omkring, hvor mange mennesker der deltog ved demonstrationen i Prag. Ifølge Prags politi deltog mellem 20.-30.000 mennesker, mens der ifølge Tjekkiets Radio kun var 8.300 personer.

Demonstrationerne vil ifølge arrangørerne fortsætte i næste uge. ota

Share This