Tidligere makedonsk premierminister under anklage for korruption

Tidligere makedonske premierminister, Nikola Gruevski Foto: European Peoples Party

Makedonien: Makedoniens mangeårige premierminister Nikola Gruevski står anklaget for korruption og ulovlig finansiering af sit konservative VMRO-DPMNE parti i årene 2009-2015, hvor partiet angiveligt uretsmæssigt har fået 4,9 millioner euro, skriver makedonske medier.

Der er indledt en særlig undersøgelse af Gruevskis aktiviteter samt af 10 andre medlemmer af partiet. En særlig undersøgelseskommission har foreløbigt stillet krav om tage kontrol over partiets bankkonti.

Gruevskis parti VMRO-DPMNE vandt parlamentsvalget i Makedonien i december, men var ikke i stand til at danne en regering. Det lykkedes oppositionsleder Zoran Zaev at indgå koalitionsaftale med landets albanske partier. Makedoniens præsident Gjorge Ivanov ville i første omgang ikke give Zaev mulighed for at danne en regering, da samarbejdet med albanske partier ifølge ham truede landets integritet. Ivanov ændrede efter pres fra EU og USA mening og den 17. maj lod Zaev danne en regering. Ifølge Gruevski er alle anklager mod ham og VMRO-DPMNE oppositionens forsøg på at ødelægge partiet. ota

Share This