Tidligere FCK stjerne tæt på russisk storklub

Dame N'Doye i kamp for Lokomotiv Moskva i 2014. Foto: Елена Рыбакова

Dame N’Doye i kamp for Lokomotiv Moskva i 2014. Foto: Елена Рыбакова

Den tidligere FC København angriber Dame N’Doye, der i øjeblikket spiller for tyrkiske Trabzonspor, kan blive en del af en aftale, der sender ham til Spartak Moskva i bytte for centerforsvareren Serdar Tasci.

Den tysk-tyrkiske forsvarsspiller Serdar Tasci har i de sidste seks måneder været udlejet fra Spartak Moskva til den tyske storklub Bayern München, og han har ingen intentioner om at vende tilbage til Rusland nu, hvor hans lejeaftale er udløbet.

”Tasci ønsker ikke at vende tilbage til Rusland,” fortalte hans agent Ahmet Bulut til TASS i begyndelsen af juni.

Tasci var en sikker starter for Spartak i den første halvdel af sæsonen, men han besluttede sig for at forlade Rusland, da den politiske krise i mellem Rusland og Tyrkiet begyndte.

”Fansene afbrændte et russisk flag under en kamp i Rusland,” fortalte Bulut det tyrkiske sportsmagasin Fanatik i februar, ”Det var Serdar ikke glad for, og situationen begyndte at blive ubærlig. Situationen var ubehagelig for ham, og han ønskede at forlade Rusland.”

Den diplomatiske krise begyndte i november sidste år, da en russisk jetjager blev skudt ned i Tyrkiet, hvorefter det russiske fodboldforbund frarådede russiske klubber at tage på træningslejr i Tyrkiet, imens sportsminister Vitaly Mutko udtalte, at russiske atleter skulle blive væk fra Tyrkiet.

Tascis lejeaftale med Bayern München udløber den 30. juni, men forsvarsspilleren har stadig ikke tænkt sig at vende tilbage til Rusland, hvorfor de rød-hvide fra Moskva nu aktivt forsøger at sælge ham. Den primære interesse stammer fra Tyrkiet, hvor storklubberne Fenerbahce, Besiktas og så Dame N’Doyes Trabzonspor alle har udvist interesse i Tasci.

”Jeg tror ikke, at Tasci vil spille for os igen,” udtalte Spartaks cheftræner Dmitri Alenichev til TASS i maj, da sæsonen var slut.

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at Trabzonspor fører løbet, og ifølge den russiske sportssite Championat afviste Spartak et bud på en million euro plus den tidligere FCK og Lokomotiv Moskva angriber Dame N’Doye tidligere på måneden. Dette bud har Trabzonspor nu forbedret, og de to klubber forventes ifølge Championat at nå til enighed i næste uge, hvorfor N’Doye endnu en gang kan vende tilbage til Rusland, hvor han tidligere har haft stor succes.

Share This