Terrorister i Bundeswehr?

 

Tysk officer med identitet som syrisk flygtning anklaget for forberedelse af terrorangreb

Af Torben Schössow

Tyskland: Det begyndte vel egentlig nærmest som en joke : Den tyske Oberleutnant Franko A. fra Bundeswehr-kasernen i Illkirch blev anholdt for at leve et dobbeltliv. Selv om han ikke kunne et ord syrisk, var han blevet registreret som syrisk flygtning, og fik som så mange andre, udbetalt flygtningehjælp, samtidig med at han havde et job som officer i den tyske hær.

Det var ikke de tyske imigrationsmyndigheder, der opdagede denne fadæse, det dukkede først op på skærmen efter en henvendelse fra de østrigske myndigheder, der havde koblet ham til et gemt automatvåben i Wiens lufthavn.

Det blev hurtigt klart, at Oberleutnant Franko A. havde højreekstremistiske sympatier, og at måske ikke var helt alene om denne position. Først rettede opmærksomheden sig imod den tyske imigrationsmyndighed BAMF, som havde registreret ham, selv om han hverken talte og kunne skrive syrisk. Dette mindede jo om den tunesiske terrorist Amri, der i Tyskland havde haft op imod 14 forskellige identiteter, inden han pløjede en masse uskyldige mennesker ned med en stor lastbil på Breitscheid Platz, op imod jul.

Havde BAMF slet ikke tjek på noget som helst, og kunne hvem som helst rejse ind i Tyskland, erhverve adskillige identiteter og leve i sus og dus på akkumuleret socialhjælp ?

En undersøgelse af kassernen i Illkirch viste, at der var en del højreorienterede symboler og genstande på kassernen, og det fik Forsvarsminister Ursula Von Leyen til at fare i flint og beskylde den samlede ledelse af Bundeswehr for mangel på kompetence, og true med afskedigelser. Men der havde hun trådt grundigt i spinaten, for hærens ledelse af garvede generaler stod sammen og afviste at blive kollektivt udskældt af en forsvarsminister, der indtil flere gange har været indvolveret i omfattende skandaler og har udvist omfattende mangel på de nødvendige leder-egenskaber.

Minister Von der Leyen måtte gøre sig meget, meget lille og levere en uforbeholden undskyldning til generalerne, der tydeligvis følte sig groft forulempet, og betragtede ministerens øvelser som klar ansvarsflugt.

I mellemtiden havde efterretningstjenesten Verfassungsschutz opdaget, at Franko A. havde samlet et omfattende arsenal af våben og ammonition, og at han bare var ét led i en kæde af højreorienterede officerer, der har fået nok af den tyske regerings flygtninge-politik og og den tyske presse’s fortielser af de faktiske forhold.

Foreløbig er foruden Franko A. også Maximilian T. fra eliteenheden Jägerbattalion 291 og en ung student Mathias F. arresteret, anklaget for forberedelse af terrorangreb. Man har angiveligt fundet en “døds-liste” , hvor blandt andet Præsident Gauck og Justitsminister Maas figurerede, og der er tegn på, at man ville udføre angrebene, forklædt som flygtninge…….siger Verfassungsschutz.

Tidligere erfaringer viser, at man skal tage udsagn fra Verfassungsschutz med et vist forbehold, men klart er det, at regeringens politik splitter landet, med fare for demokratiet og sikkerheden. Det har tidligere rumlet i det tyske politikorps, og antallet af migranter synes igen at stige urovækkende.

Tyskland har en lang tradition for revolutionære bevægelser og politisk terror, og nu rumler det atter i undergrunden…

Share This