Stor forskel i brugen af antibiotika i kødproduktion. Øst- og Centraleuropa langt bedre end Sydeuropa
EU: Hvor meget antibiotika indeholder din bøf? Det kommer end på, hvor du spiser den. I Spanien, som er det absolut værste EU land i brugen af antibiotika, får du 402 miligram antibiotika per et kilogram kød. Spiser du et tilsvarende bøf i Sverige er det kun 11,5 mg/kg kød. Og i Norge kun 3,1 mg. Det viser en opgørelse lavet af Den Europæiske Lægemiddelagentur.
Undersøgelsen viser, at de sydeuropæiske lande er mest rundhåndede med brugen af antibiotika i kødproduktion, eksempelvis Cypern 391,5 eller Italien 332,4 mg/kg.
De øst- og centraleuropæiske lande ligger i den pæne side af skalaen, dog med undtagelse af Ungarn 193,1 mg/kg, Polen 140,8 mg/kg og Bulgarien 121,9 mg/kg.
Spiser du en bøf i Danmark vil den indeholde 42,2 mg antibiotika/kg.
Tallene er fra 2015 og er baseret på salg af antibiotika til kødproducerende virksomheder. Tallene er derfor gennemsnitstal. ota