Stor afgang fra det polske militær

Polsk militær, her i Afghanistan Foto: Polish Ministry of National Defence

Polen: Den polske regering planlægger at øge antallet af soldater til 300.000. Men det kan blive meget svært, skriver det polske medie “onet”. Iflg. kilder i det polske forsvarsministerium forventes i år en “lavineagtig” afgang fra militæret. I 2022 forlod 6.000 militæret. I år ventes 9.000 eller måske 12.000 at sige deres stillinger op, dobbelt så mange som i 2022.

Ministeriet kæmper på at få løst problemet bl.a. ved at hæve lønninger og at udsende spørgeskemaer til de ansatte for at finde frem til årsagerne. Formentlig vil der komme lige så mange nyansatte til. Men en stigning op til 300.000 bliver mildt sagt svært at få omsat i praksis. Og nyansatte kræver ofte flere års optræning. Dertil kommer, nok så vigtigt, at de der siger farvel til forsvaret ofte er veluddannede beskæftiget inden for søværnet, luftvåbnet, artilleri samt inden for logistik.

De der siger op henviser som oftest til alder, helbred, løn og til personlige forhold. Afvandringen kommer på et uheldigt tidspunkt. Den optrappede militære situation langs grænsen til Ukraine er formentlig årsag til problemerne, men omtales ikke. søren.riishøj

Share This