Steinmeier: Ingen grund til optimisme

 

Fran-Walter Steinmeier  Foto: Kai Mörk

Fran-Walter Steinmeier Foto: Kai Mörk

Ukraine/Rusland: Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, som har været på besøg i Kiev og Moskva i går betragter den nuværende situation i Ukraine som meget alvorlig, skriver The Moscow Times.

”Der er ingen grund til optimisme i den nuværende situation, sagde Steimeier ved et pressemøde i går, som han deltog i sammen med Rusland udenrigsminister Sergej Lavrov efter deres samtaler omkring situationen i Ukraine.

Begge udenrigsministre understregede nødvendigheden af, at våbenhvileaftalen fra Minsk i begyndelsen af september bliver overholdt, men det var ved pressemødet meget tydeligt, at de har forskellige holdninger til problematikken, skriver The Moscow Times.

 

Steinmeier mødtes under sit besøg i Moskva ligeledes med den russiske præsident Vladimir Putin, men der er kommet ingen oplysninger om mødet eller om mødets indhold.

Imens fortsætter kampene i Østukraine, hvor seks ukrainske soldater ifølge de ukrainske myndigheder har mistet livet i de seneste 24 timer. Det betyder, at 140 ukrainske soldater er døde siden 5. september, hvor våbehvilen blev vedtaget i Minsk. Der findes ingen tilsvarende opgørelse for separatisternes tab. ota

Share This