Ad

Sort Hitler skaber diskussion i Tjekkiet og udløser udelukkelse fra Facebook

Tjekkiet: Det tjekkiske magasin Reflex udkom i denne uge med en udgave som bringer en afroamerikaner med et Hitler overskæg og teksten: “Skal vi knæle foran alle forbrydere, som angiveligt ønsker at blive bedre?”. Magasinet har umiddelbart efter sin offentliggørelse ikke kun frembragt læserediskussioner, men også chefredaktørens udelukkelse fra Facebook.

“Der opstod straks en voldsom diskussion. Forventeligt. På samme måde, som nutidens anmeldere og den politiske korrektheds politibetjentes anmeldelser til Facebook ideologipoliti , som har sin base ingen ved hvor. Angiveligt i Irland. Nu er det væk, opslaget og diskussionen findes ikke længere, siger chefredaktør Marek Stonis.

Han mener, at der ikke er nogen grund til at forklare magasinets forside, det ville ifølge ham være en fornærmelse for læsernes intelligens. Magasinets udgave har skabt en diskussion i Tjekkiet, både positive og negative tilkendegivelser.

Reflex er et seriøst tjekkisk magasin, der går for at være liberalt og ynder at bryde tabuer. Reflex har et oplag på 60.000 eksemplarer om ugen og læses af o. en kvart million mennesker. ota

Tagged with