Ad

Slovensk kultband spiller i Malmø

Laibach Foto- Thomas Stegh

Slovenien: Det slovenske kultband Laibach er på turne i Europa for at præsentere bandets seneste album, baseret på Friedrich Nietzsches filosofiske roman, Also Sprach Zarathustra og optræder torsdag den 9. november i Kulturbolaget i Malmø. Koncerten begynder kl. 20:00.

Laibach er slovensk avantgarde band, som spiller eksperimental industrial musik. Bandet, hvis navn er det tyske navn for den slovenske hovedstad Ljlubljana, er blevet grundlagt i 1980 af den slovenske avantgarde-kollektiv NSK ( Ny slovensk kunst), bestående af musikere, billedkunstnere og skuespillere. Laibach er på grund af sin brug af uniformer og totalitære symboler ofte blevet beskyldt for at sympatisere med neo-nationalistisme, som bandet afviser. Den tyske gruppe Rammstein har indrømmet at have hentet inspiration til bandets musik netop hos Laibach.

Laibach er den første band nogensinde som har optrådt i Nordkorea. Koncerten i 2015 var en stor succes og bragte en massiv mediedebat rundt omkring i verden. Laibachs besøg i Nordkorea blev filmet fra start til slut og er blevet til en dokumentarfilm Liberation Day, som bliver vist i 2017 på filmfestivaler rundt omkring i verden kan finde de seneste oplysninger.

Laibach har i løbet af sin 37-årige historie udgivet omkring 22 albums, hvor Also Sprach Zarathustra er det sidste. ota