Slovakisk europolitiker anklager Malta for salg af 88.000 EU visa til Libyen

Branislaw Skripek Foto: Pressfoto

Slovakiet/Malta: Malta har i årene 2013-2014 solgt 88.000 Schengen visa og et ikke nærmere defineret antal af sundhedsvisa til Libyen. Det sagde den slovakiske europolitiker Branislaw Skripek i Europa Parlamentet torsdag, skriver Aktuality.sk.

Branislaw Skripek opfordrede i sin tale Europa Kommissionen til at skride til handling. Han mener, at de mange udstedte visa udgør en sikkerhedstrussel i Europa, da de kan have blevet benyttet af terrorister.

Ifølge Skripek er materialet om visumsvindel på Malta blevet afleveret til domstolen på Malta mandag, hvor sagen venter til at blive taget op. Personerne tæt på Maltas premierminister Joseph Muscat er indblandet, siger han og det kan ifølge ham heller ikke udelukkes, at sagen har en forbindelse til mordet på den maltesiske journalist Daphne Caruana Galizia.

De slovakiske medier som har bragt artikler om Skripeks anklage nævner ikke noget om beviserne for Skripeks påstande. Skripek selv fortæller, at han er blevet kontaktet af en whistleblower. ota

Share This