Slovakiet respekterer beslutning om flygtningekvoter, men… Skal vi spærre dem inde?

Illustrationsfoto: Mstyslav Chernov

Slovakiet: Slovakiet udtrykker respekt for EU domstolens beslutning om at flygtningekvoterne vedtaget af EU i 2015 er lovlige, men har fortsat den samme holdning omkring kvoterne. Det siger Slovakiets premierminister Robert Fico.

“Vi respekterer EU domstolens afgørelse, som åbenbart har et andet juridisk synspunkt end Slovakiet, siger Robert Fico til den slovakiske avis Pravda.

Ifølge Robert Fico danner domstolens afgørelse ikke en ny situation. Slovakiet kan ifølge ham ikke straffes for, at landet indtil videre kun har modtaget nogle ganske få flygtninge.

“Vores holdning til kvoterne er uændret. Vi vil fortsat arbejde på, at solidaritet kan vises på en anden måde end at tage imod flygtninge, siger Robert Fico.

Han betegner fortsat flygtningekvoterne som en forkert beslutning, som ikke løser nogen problemer.

“Vil Europa Kommissionen virkelig have, at vi skal sætte tusind, eller hvor mange, migranter fra Grækenland og Italien på tog og bringe dem til Slovakiet? Disse mennesker siger klart, at de ikke ønsker at slå sig ned her. Skal vi spærre dem inde? Hvis sådan et tog kom til Slovakiet, vil jeg sætte et stopur i gang. De vil allesammen smutte med det første tog mod vest, siger Robert Fico. ota

Share This