Slovakiet: Heller sanktioner end flygtningekvoter

Borgen i den slovakiske hovedstad Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Borgen i den slovakiske hovedstad Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Slovakiet: De europæiske sanktioner duer ikke, og Slovakiet vil heller blive udsat for eventuelle sanktioner end at acceptere flygtningekvoter, sådan som foreslået af Europa Kommissionen. Det siger medlem af Slovakiets regerende parti Smer og formand Europa-komiteen Lubos Blaha, skriver den slovakiske avis Sme.Lubos Blaha er ikke alene om sin holdning, der er en bred politisk enighed i Slovakiet om at afvise de europæiske kvoter.

Slovakiets præsident Robert Fico, landets udenrigsminister Miroslav Lajcak og også leder for et af de slovakiske oppositionspartier, Igor Matovic, er alle imod flygtningekvoterne.

Slovakiet vil ved indenrigsministermødet i morgen sætte sig imod, hvis ministrene vedtager flygtningekvoterne ved kvalificeret flertal, siger Slovakiets premierminister Robert Fico,

Han understreger, at landet vil benytte de juridsike muligheder der er forankret i Lissabon-aftalen for afvisning af kvoterne, som ifølge de slovakiske politikere ingenting løser.

”De vil helst strømme til Tyskland, Holland, Belgien, Sverige, det vil sige til lande, som er de rigeste, og hvor de har kommuniteter og familjer, hvor de har religiøs infrastruktur og andet. Det her (kvoterne) er en kunstig løsning, vi er ikke i stand til at holde disse mennesker i Slovakiet, siger Lubos Blaha. ota

Share This