Slavia Prag gør klar til nøglekamp mod FC København, Tjekkiet skal overhale Danmark

Slavia Prag mod Zenit i oktober 2018 Foto: Кирилл Венедиктов

Tjekkiet/Danmark: Slavia Prag betegner aftenens kamp i Europa League mod FC København i Prag som en nøglekamp for klubbens chancer for at gå videre i Europa League samt for at Tjekkiet indhenter Danmark UEFA koefficienter for lande, som giver adgang til de europæiske fodboldturneringer, f.eks. Europa League og Champion League.

Her er Danmark i øjeblikket nummer 13, mens Tjekkiet er nummer 17. En sejr vil betyde, at Slavia Prag med alt sandsynlighed vil gå videre fra sin gruppe og dermed have chancer for at forbedre Tjekkiets UEFA koefficient til mindst 15. plads som giver flere pladser i næste års turneringer. Taber FC København vil det samtidig betyde, at Danmark ikke mere vil have et hold i europæiske turneringer og dermed får en lavere placering i UEFA koefficient.

”Det er en vigtig kamp for os, så vigtig, at den ikke kan være vigtigere, siger Slavia Prags træner Jindrich Trpisovsky.

Ifølge Jindrich Trpisovsky har Slavia problemer med flere skadede spillere og vil stille op, med et begrænset antal spillere. Han er dog optimistisk, også fordi en af holdets nøglespillere, Milan Skoda, er klar til kampen. Det samme er Slavias spillere

”Vi forventer, de vil spille som på hjemmebanen, nu er det os, der er på hjemmebane, hvor vi plejer at spille godt, siger Jaromir Zmrhal. ota

 

Share This