Ad

Skoda truer VW, delvis produktion i Tyskland skal sikre VW`s konkurrenceevne

Skoda Logo Foto: Wikimedia

Tyskland/Tjekkiet: Skoda Autos store succes på markederne verden over er efterhånden ved at true koncernens vigtigste mærke, Volkswagen. Koncernens ledelse og Volkswagens fagforening, arbejder ifølge Reuters på, at en del af Skoda produktion skal flyttes til Tyskland.

I Tyskland vil koncernens tjekkiske bilmærke have større omkostninger til arbejdskraft samt betale mere til udvikling af koncernens fælles platform til bilkonstruktion MQB, skriver tjekkiske medier.

Ifølge tjekkiske medier mener Volkswagen, at Skoda har en uærlig fordel ved brugen af tysk teknologi, kombineret med lang billigere arbejdskraft i Tjekkiet, som ifølge Reuters kun koster 10,10 euro i timen i Tjekkiet, mens den er 38,70 euro i Tyskland.

Ifølge Reuters er formålet med delvis produktion af Skoda i Tyskland at sikre VW`s førende stilling inden en ny række elbiler bliver præsenteret.

Skoda Auto i Tjekkiet har allerede i september meddelt, at der er planer om, at kommende Skoda Superb skal produceres i Tyskland, noget som fabrikkens bestyrelse forsøger at forhindre. Formand for Skoda fagforeningen i Tjekkiet, Jaroslav Povsik siger til tjekkiske medier, at en flyttet produktion til Tyskland vil betyde tab af op imod 2.000 arbejdspladser i Tjekkiet.

Skoda har tre fabrikker i Tjekkiet, i Mlada Boleslav, Kvasiny og Vrchlabi og har på grund af en rekordlav arbejdsløshed i Tjekkiet problemer med at hverve medarbejdere. Skoda bliver ligeledes produceret i Ukraine, Kasakhstan, Kina, Rusland, Slovakiet, Algeriet og Indien. ota