Skoda-ejere er mere intelligente end andre bilejere

Skoda Ocatavia Foto: Wikimedia

Af Michael Skovgaard

Tjekkiet: Den britiske portal „Scrap Car“ har ifølge en undersøgelse konkluderet, at Skoda-ejere er mere intelligente end ejere af andre bilmærker. BMW, Fiat og Land Rover havner helt i bund på listen. Flere tyske medier har omtalt undersøgelsen.

Undersøgelsen baserer sig på brugtmarkedet og omfatter godt 2000 bilejere. Resultatet er, at Skoda-ejere har den højeste IQ nemlig 99,00 efterfulgt af ejere af af Suzuki med 98,09 og Peugeot med 97,79.

De dummeste er således ejere af BMW, Fiat og Land Rover, som lander på pladserne 20-22 med en IQ på henholdsvis 91,68, 90,14 og 88,58.

Portalen udspurgte 2.024 bilejere om deres erfaringer med de enkelte bilmærker, hvorefter de samme bilejere blev bedt om at udfylde en intelligenstest på nettet.

Drivmiddel og farve skulle også spille ind. Ejere af hvide og grå benzindrevne biler skulle således være klogere end ejere af diesel-biler. Hvis bilen er sølvfarvet eller grøn og tilmed en el-bil, er ejeren tilsvarende dummere end gennemsnittet. Og hvis ejeren oven i købet har en personlig nummerplade, er denne meget dum.

Volvo og VW er også havnet i den tunge ende med blot 92,4 og 92,25, mens de fleste bilmærker ligger i feltet 93-95, når det gælder ejernes IQ.  

Share This