Skjult kamera i polsk slagteri: Syge køer slagtet og kød distribueret

Illustrationsfoto: Amit.cr.yadav

Polen: Polen er en af Europas største madvarer producenter i EU, men det sker ofte, at polske madvarer ikke overholder EU reglerne, hverken hvad angår et indhold af ingredienserne, brug af pesticider eller etiske regler. Det seneste sag i et polsk slagteri viser, at polsk produceret kød formentlig ikke er en undtagelse.

Den polske undersøgende journalist Patrik Szczepaniak tilbragte tre uger på et slagteri i Polen. Resultatet af hans journalistiske undersøgelse er rystende. Syge køer, som ikke kan stå på egne ben bliver slæbt ind på slagteriet og slagtet og der kød distribueret via de almindelige kanaler til både hjemmemarkedet og eksport, skriver TVN24.

Ifølge journalisten, som har publiceret sin undersøgelse i The Guardian, blev der blot i løbet af  hans tre nattevagter blevet slagtet 28 køer, som var så syge, at de ikke kunne stå på egne ben. I løbet af natten var der i strid med reglerne ingen veterinær til stede. Kødet var ifølge ham i visse tilfælde i forrådnelse. Han fik blot besked om at fjerne de værste stykker.

“Min overordnede sagde til mig, at jeg skulle betegne kødet som frisk, blot skære de værste stykker væk. Det var forfærdeligt. Stanken fra forrådnet kød kan få en til at kaste op, siger han.

Polen er en af EU`s største kødeksportører. I 2017 blev 415.000 ton af polsk oksekød eksporteret  til andre EU lande.

“Hvis der findes et bevis for, at den slags kød er eksporteret fra Polen, burde det være en advarsel for hele Europa, siger professor Chris Elliot fra Universitetet i Belfast til The Guardian. ota

Share This