Serbisk studerende udfordrer Vucic ved præsidentvalget i Serbien

Ljubisa Preletacevic Beli Foto: FB

Serbien: 25-årige Ljubisa Preletacevic Beli, serbisk studerende, som som en joke, stiller op ved søndagens præsidentvalg i Serbien, kan vise sig at være en af favoritterne ved første runde af Serbiens præsidentvalg. Ljubisa Preletacevic Beli kan ifølge de seneste meningsmålinger opnå op til 11 procent af stemmerne og dermed gå videre til valgets anden runde, skriver serbiske medier.

Serbiens nuværende premierminister og kandidat til præsidentposten, Aleksandar Vucic, er en klar favorit til posten og vil formentlig vinde valget i første runde, men Ljubisa Preletacevic Beli kan vise sig at blive en overraskelse.

Ljubisa Preletacevic Beli (Hvid) er i løbet af sin kampagne, hvor han i henhold til sit navn optræder i hvidt tøj, blevet en celebritet i Serbien. Derfor lykkedes det ham at samle de 10.000 underskrifter, der er nødvendige til at stille op til præsidentposten og uden større økonomisk støtte har ført en valgkampagne op til valget i morgen.

Ifølge hans egne ord for at vise, hvor absurd serbisk politik er og for at hindre, at Serbiens stærke mand, Aleksandar Vucic, vinder valget i første runde. ota

 

Share This