Serbiens præsident trodser advarsler og protester og fortsætter besøget af Kosovo

Broen over Ibar i Kosovska Mitrovica deler byen til den serbiske og albanske del Foto: Ota Tiefenböck

Kosovo/Serbien(VIDEO): Serbiens præsident Aleksandar Vucic fortsætter søndag sit todages besøg i Kosovo. Vucic bliver mange steder mødt med blokader og protester, skriver serbiske medier.

Aleksandar Vucic indledte sit todages besøg af Kosovo ved Gazivode søen, selvom Kosovos myndigheder ikke gav ham tilladelse til at besøge området. Søen er et af stridsspørgsmålerne mellem Serbien og Kosovo, da den forsynes en stor del af Kosovo med vand. Søen ligger i det nordlige Kosovo, men bliver hovedsageligt forsynet med vand fra Serbien.

Aleksandar Vucic erklærede på turen, at han vil fortsætte forhandlinger med Kosovo, men at han forventer, at der vil gå lang tid, før landene kan indgå en aftale, som vil bane vej for de to landes medlemskab af EU.

Vucic bliver på turen ledsaget af KFOR styrker og bliver flere steder mødt med forhindringer på vejen. Heriblandt i landsbyen Banja, hvor Vucic måtte opgive at besøge landsbyen.

Søndag formiddag er Aleksandar Vucic ifølge serbiske medier på vej til den delte by i det nordlige Kosovo, Kosovska Mitrovica. ota

 

Share This